Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Silvestrovské oslavy v New Yorku opět zahájila klesající koule

Silvestrovská oslava v New Yorku
Silvestrovská oslava v New Yorku
Foto: Reprofoto YouTube

New York/Rio de Janeiro - Asi milion lidí obklopených bezpečnostním prstencem mohutných nákladních automobilů a 7000 příslušníky policie na newyorském náměstí Times Square uvítal příchod Nového roku tradičním sledováním klesající kaleidoskopické koule.

Moře lidí, místních obyvatel i zahraničních turistů, které zaplnilo náměstí i okolní ulice, neodradila mimořádná bezpečnostní opatření a užívali si na newyorskou zimu poměrně příjemné teploty pěti stupňů nad nulou. Před půlnočními oslavami se na Times Square odehrávala zábava s živým vystoupením Mariah Careyové, Thomase Rhetta a Glorie Estefanové.

Příchod Nového roku oslavila také Latinská Amerika, kde se jedna z největších oslav tradičně konala na pláži Copacabana v brazilském Riu de Janeiro. Podle odhadů agentury AP se tu sešly asi dva miliony lidí, kteří sledovali 12 minut trvající ohňostroj.

Oslavit příchod Nového roku v Riu se rozhodlo zhruba 860.000 zahraničních turistů. A přestože oslavy byly o něco umírněnější než v předchozím roce kvůli ekonomické recesi města, nechyběla tradiční kakofonie hudby, tance a bubnování, o které se mimo jiné postaraly dvě bubnové kapely z místních oblíbených škol samby.

Témata:  Nový rok New York USA Silvestr

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy