Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Silvestr v Kolíně se obešel bez útoků, policie přesto zatkla stovky uprchlíků

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Kolín nad Rýnem - Při silvestrovských oslavách se v Kolíně nad Rýnem v závěru loňského roku neopakovaly četné sexuální útoky a krádeže z předloňska.

Policii dosud ohlásily sexuální napadení dvě ženy. Jeden muž byl v této souvislosti již zatčen. Několik stovek mužů s africkým vzezřením zadrželi strážci zákona preventivně, informovala agentura AP.

Policie uvedla, že na dvou hlavních nádražích zadržela stovky mužů "údajně afrického původu". Strážci zákona je vyslechli a ověřili jejich totožnost. Šlo o součást opatření, která měla zabránit opakování útoků ze Silvestra 2015, které měli podle obětí na svědomí hlavně imigranti ze severní Afriky.

Někteří lidé si ale podle AP stěžovali, že policie o tomto víkendu zadržuje lidi pouze na základě jejich vzezření.

Ve středu kolínská radnice a policie představily bezpečnostní opatření pro oslavy příchodu roku 2017. V historickém centru západoněmeckého města hlídkovalo kolem 1500 policistů, tedy asi desetkrát více než o rok dříve. K dispozici byly strážcům zákona také vrtulníky.

Témata:  Německo uprchlíci

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy