Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pes čtyři dny hledal přeživší v sutinách v Ekvádoru. Vysílením nakonec sám uhynul

Pes, ilustrační fotografie
Pes, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Quito - Při záchraně lidí po ničivém zemětřesení v Ekvádoru se vyznamenal čtyřletý zlatý retrívr Dayko. Ve městě Pedernales vyčmuchal pod troskami sedm osob, pak bohužel sám vysílením uhynul.

Zemětřesení o síle 7,8 stupně udeřilo v Ekvádoru minulou sobotu. Zraněno při něm bylo zhruba 12.500 lidí, dalších 130 se pohřešuje. Zničeno bylo skoro 7000 budov. Více než 26.000 lidí žije v provizorních přístřešcích. Pedernales, které má zhruba 55.000 obyvatel, bylo do velké míry zničeno.

"Pro naši vlast to jsou smutné dny," uvedl viditelně dojatý prezident Rafael Correa během dnešního televizního projevu. "Země je v krizi," dodal prezident. Škody po sobotním zemětřesení odhadl v úterý na tři miliardy dolarů (72 miliard korun).

Stopař Dayko, který patřil požární jednotce z města Ibarra v chladnější severní části země, pomáhal ve městě na pobřeží Tichého oceánu čtyři dny hledat přeživší a těla obětí. Po nepřetržitém nasazení v pátek uhynul, údajně kvůli dehydrataci.

Témata:  zemětřesení Ekvádor psi

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy