reklama

Úřady nyní zřídí zvláštní vyšetřovací tým a prohledají mimo jiné ubytovny pro uprchlíky. S odvoláním na městskou policii o tom dnes informovala agentura APA.

Podle policistů je na vině pět až šest mužů patrně z Asie. Vyloučit ale nelze ani možnost, že šlo o osoby původem ze severní Afriky. Řada podezřelých již byla prověřena, pachatelé však zatím nalezeni nebyli.

Obtěžování, ke kterému mělo dojít během silvestrovských oslav v Innsbrucku, nahlásilo 18 žen původem z Rakouska, Německa i Švýcarska. Rakouský deník Der Kurier před třemi dny napsal, že všichni útočníci byli jižního vzezření a mladší 30 let.

Podle napadených žen měli černé vlasy a vousy. Policie si podle listu myslí, že pachatelé v Innsbrucku bydlí.

Podobné incidenty se poslední den roku 2016 odehrály i v dalších rakouských městech. V Salcburku silně opilý osmnáctiletý afghánský žadatel o azyl dotíral na náměstí na jednatřicetiletou Němku. Šestadvacetiletá obyvatelka Štýrského Hradce (Graz) vypověděla, že ji obtěžovali dva neznámí muži. Z Vídně jsou hlášeny nejméně tři případy osahávání žen. O pachatelích média nezveřejnila žádné informace.