Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Problémy v Trumpově týmu? Budoucí mluvčí se dopustila plagiátorství, odhalili ji novináři

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: Reprofoto YouTube

Washington - Monika Crowleyová, kterou si Donald Trump vybral za mluvčí prezidentské Rady národní bezpečnosti (NSC), se patrně dopustila rozsáhlého plagiátorství. Redaktoři CNN prověřili její knihu What The (Bleep) Just Happened (Co se do - pípnutí - vlastně stalo) a zjistili závažná pochybení.

V jejím díle odhalili přes 50 případů okopírování údajů z nejrůznějších zdrojů s minimálními nebo vůbec žádnými vlastními zásahy, a to aniž by poctivě označila skutečné autory z řad novinářů, sloupkařů či pracovníků think tanků.

Vydavatelství HarperCollins' Broadside Books záležitost nijak nekomentovalo. Zato prozatímní Trumpův tým vyzdvihl "výjimečný vhled a promyšlenou práci na tom, jak změnit zemi" a uvedl, že to je "přesně důvod, proč bude sloužit ve vládě". Informace o plagiátorství označil tým za pokus o diskreditaci Crowleyové.

V předvolební kampani například Trumpova žena Melania pronesla několik vět z projevu manželky končícího prezidenta Baracka Obamy Michelle.

Témata:  Donald Trump plagiáty USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.