Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemřel jeden ze synů polského exprezidenta, měl časté problémy se zákonem

Polská vlajka
Polská vlajka
Foto: Pixabay

Varšava - Zemřel jeden ze synů bývalého polského prezidenta Lecha Walesy zemřel, bylo mu 43 let. Tělo Przemyslawa Walesy se v neděli našlo v jeho bytu v Gdaňsku, byla nařízena soudní pitva.

Podle mluvčí vyšetřovatelů Aleksandry Siewertové byt ohledali kriminalisté. Soudní znalci předběžně vyloučili účast třetích osob na úmrtí.

Przemyslaw, který pracoval u pohraniční stráže, měl v pládí problémy s alkoholem a řízením v opilosti, poznamenala agentura AP.

V srpnu 2003 byl podruhé odsouzen k roku vězení s tříletou podmínkou poté, co u něj policie při běžné kontrole zjistila téměř dvě promile alkoholu v krvi. V roce 1993 byl za způsobení nehody v opilosti, útěk z místa činu a urážky policistů odsouzen ke dvěma letům vězení, ale po odvolání se trest změnil na 21 měsíců podmíněně.

Témata:  Polsko Lech Walesa

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:53

Ukrajina tlačí na spojence: Kdyby nám Západ poskytl podporu jako Izraeli, taky jsme se ubránili

Úspěch Izraele a jeho spojenců, kterým se v noci na neděli ve velké míře podařilo zmařit masivní útok íránských raket a dronů, naznačuje, čeho by Ukrajina mohla dosáhnout proti ruským vzdušným útokům, pokud by měla větší podporu od svých partnerů. V reakci na nejnovější vývoj na Blízkém východě to v pondělí podle agentury AP uvedl ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy