Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladá dívka se v přímém přenosu oběsila. Na videu vydělávají tisíce lidí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: acidcow.com

Atlanta (USA) - Spojenými státy otřásl případ mladé dívky, která se v přímém přenosu vysílaném na internetu rozhodla spáchat sebevraždu. Na záznamu, na kterém před svou smrtí tvrdí, že tak učiní kvůli sexuálnímu zneužívání, dnes vydělávají tisíce lidí po celém světě.

Dvanáctiletá dívky Katelyn Nicole Davisová neměla jednoduchý život. Na záznamu, který odvysílala živě pomocí služby Livestream, se svěřila, že ji sexuálně zneužíval rodinný příslušník.

Následně se před svým domem v Cedartown v Georgii oběsila a záznam další desítky minut zachycoval, jak se houpe se smyčkou kolem krku při západu slunce. Uživatelé, kteří video sledovali, neprodleně zalarmovali policii.

Ta na místo po chvíli dorazila a dívku ze stromu sundala, bylo ale už příliš pozdě. Mladé dívce nedokázali pomoci a zřejmě zemřela okamžitě. Pro její rodinu i známé jde o nesmírně tragickou událost.

Internet žije mrtvou dívkou

Opačně to ale vidí řada uživatelů internetu, kteří záběry prakticky okamžitě nahráli na další servery. Facebook, Twitter, YouTube a další služby se plní videem sebevraždy, které administrátoři příslušných služeb v co nejkratším čase odstraňují.

I přesto se video šíří dál. Jen na serveru YouTube jej podle deníku The Independent vidělo před odstraněním téměř 50 tisíc lidí, předpokládá se ale, že ve skutečnosti záběry zhlédlo mnohem více lidí.

Hromadné mazání záběrů ale vyvolalo ještě větší poptávku po videu, které je nyní k mání za peníze. Majitelé, kteří si jej stihli uložit, vydělávají i dalším způsobem, a to na reklamách. Video nahrají na své vlastní stránky a vydělávají peníze na reklamních bannerech kolem videa či přímo v něm.

Policie je v tuto chvíli bezradná a šíření 42 minut dlouhého videa zabránit nedokáže. "Chceme, aby to odstranili, kvůli rodině a kvůli dalším dětem. Kontaktovali jsme některé provozovatele stránek, ale ti se ptali, jestli to musejí udělat na základě zákona. To nemusejí, ale podle mého názoru by to bylo vhodné," uvedl pro stanici Fox News šéf policejního okrsku Polk County Kenny Dodd.

Témata:  sebevražda děti Katelyn Nicole Davisová

Aktuálně se děje

7. května 2024 8:38

NASA odložila start lodi Starliner. Nový termín není známý

Boeing na poslední chvíli odložil první let vesmírné lodi Starliner s astronauty k Mezinárodní vesmírné stanici ISS, informovaly tiskové agentury. Odpočítávání se zastavilo dvě hodiny před plánovaným startem. Na palubě měli být dva Američané. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy