Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rusko pobouřilo hulvátství, lidé chtějí přísnější tretsy

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva - Řidička osobního vozu a její spolucestující bránili na Kamčatce v průjezdu houkající sanitce. Mladý pacient zemřel ještě před příjezdem lékařů. Hrozí jim jen pokuta 500 rublů, tedy 213 korun. Tisíce lidí se už ale podepsaly pod petici požadující přísněji potrestat "hulváty".

Záchranáři tvrdí, že neústupná řidička a její pasažér je zdrželi asi deset minut, a tak jim cesta za pacientem trvala 13 minut místo tří. Agresivně vyhrožující spolucestující řidičky podle této verze bránil tomu, aby zdravotníci ze sanitky vystoupili a zbytek cesty za dusícím se mladíkem doběhli.

Petice žádá náčelníka vyšetřovatelů a generálního prokurátora, aby se osobně postarali o to, že viníci skončí ve vězení - "vždyť v podstatě svým počínáním zabili člověka".

Na veřejnost se mezitím dostalo jméno třicetileté řidičky působící v poměrně prominentní funkci v Petropavlovsku-Kamčatském.

Případem se po rozruchu v médiích skutečně začali zabývat vyšetřovatelé, a to podle paragrafu o způsobení smrti z nedbalosti, za což mohou hrozit až dva roky za mřížemi.

Témata:  Rusko Zdravotnická záchranná služba

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy