Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zrušení Obamacare je pro Trumpa prioritou. Nový plán je téměř hotový

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

New York - Nastupující americký prezident Donald Trump chce nahradit zdravotní program Obamacare plánem, který předpokládá "pojištění pro všechny". Podrobnosti ale zatím nesdělil.

Budoucí šéf Bílého domu to řekl v rozhovoru pro The Washington Post. Plán je téměř hotový a Trump je připraven ho zveřejnit společně s vůdci republikánské většiny v Kongresu.

Pro Trumpa je zrušení Obamacare prioritou. Už minulý pátek následovala Sněmovna reprezentantů čtvrteční rozhodnutí Senátu a dala pokyn výborům Kongresu, aby připravily návrh právní úpravy zrušení Obamacare.

Demokratičtí zastánci státního pojistného plánu argumentují tím, že díky němu získalo přístup ke zdravotní péči na 20 milionů Američanů. Podle republikánských kritiků je reforma odcházejícího prezidenta Baracka Obamy nákladná.

Témata:  Donald Trump USA

Aktuálně se děje

10. května 2024 8:44

Německo zvažuje proti Izraeli stejné kroky jako USA

Německý ministr obrany Boris Pistorius uvedl, že Berlín zvažuje podobné kroky jako Spojené státy, které pohrozily zastavením dodávek zbraní Izraeli, pokud by izraelské jednotky začaly s rozsáhlou operací ve městě Rafah na jihu palestinského Pásma Gazy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy