Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Přizpůsobí se migranti v Německu místní kultuře a čeho se lidé nejvíce bojí?

Uprchlíci, ilustrační fotografie
Uprchlíci, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Frankfurt - Ukazuje to poslední průzkum provedený v Hesensku. Počet migrantů proudících do této spolkové země minulý rok zpomalil. Informuje web Breitbart.

Průzkum, který byl zveřejněný v pondělí poukazuje na hluboké názorové odlišnosti občanů v Hesensku. Lidé se především obávají narůstu migrantů v oblasti a příliš nevěří v integrační systém, který by měl migranty do společnosti adekvátně začlenit. Větší polovina občanů Hesenska si pak přeje zavedení limitu pro určitý počet migrantů, kteří mohou během roku požádat úřady o azyl. Stejně tak si myslí, že migrace zvýší v oblasti množství trestné činnosti.

Budou mít migranti negativní dopad na pracovní trh v Německu?

Někteří však tvrdí, že masová migrace a multikulturalismus přinese do života Němců obohacení. Třicet tři procent dotázaných se pak obává, že migranti budou z dlouhodobého hlediska zátěží na trhu práce. Jejich názor potvrzuje. Ústav pro výzkum v oblasti zaměstnání (IAB) v Norimberku, který loni v létě uvedl, že dlouhodobý dopad masové migrace by mohl vést k poškození ekonomiky evropských zemí, jako je Německo a Švédsko. Migrace bude klíčovým faktorem v německých federálních volbách, které se uskuteční koncem tohoto toku. Úspěch v komunálních volbách dává velké naděje především straně AFD.

Témata:  Německo uprchlíci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy