Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vzbouří se Američané? Známý herec varuje před následky Trumpovy politiky

Nervózní Donald Trump na tiskové konferenci.
Nervózní Donald Trump na tiskové konferenci.
Foto: YouTube

Park City - Při zahájení tradičního filmového festivalu Sundance krátce před dnešní inaugurací nového prezidenta Donalda Trumpa herec Robert Redford prohlásil, že očekávané rozpočtové škrty ze strany nové americké vlády vyvolají protestní lidové hnutí.

Trump v kampani slíbil velké škrty ve vládních výdajích. "Lidé, kteří se o to nezajímali, si nyní uvědomí, že se jich to přímo týká a vzbouří se proti tomuto rozpočtovému snižování. Doufám a myslím si, že to vyvolá hnutí (odporu)," řekl Redford (80).

Podle něj se sníží i státní financování kultury a celkově bude "chmurněji". Hvězda snímků jako Podraz či Butch Cassidy a Sundance Kid ale zdůraznila, že samotný festival se politikou nehodlá zabývat.

V rámci desetidenního festivalu nezávislého filmu Sundance, jehož tradici Redford založil před 32 lety, se bude ve městě Park City v západoamerickém Utahu promítat asi 120 filmů.

Témata:  Robert Redford Donald Trump

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy