Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeřícená budova v Teheránu opět hoří, záchranáři vytáhli další čtyři těla

Požár
Požár
Foto: Pixabay

Teherán - Počet mrtvých při zřícení výškové budovy v Teheránu vzrostl na sedm, nadále se pohřešuje přes 20 lidí. Mezi oběťmi jsou především hasiči zasahující při čtvrtečním požáru. Příčina pádu 17patrové stavby ze 60. let stále není jasná.

Íránští záchranáři vyprostili čtyři další těla. Našla se v suterénu budovy a byla převezena do úřadu soudního lékařství k identifikaci, upřesnila agentura Reuters.

Budova nákupního střediska Plasco o 17 patrech začala hořet ve čtvrtek ráno a po několika hodinách se sesunula k zemi. Mnoho lidí se podařilo evakuovat, ale podle záchranářů uvnitř zůstalo uvězněno asi 30 lidí - řada z nich byli hasiči.

Jako příčina zřícení budovy se uvádí, že byla ve špatném technickém stavu. Představitel teheránské radnice řekl, že v podobném stavu, jako byla věž Plasco, je v metropoli na tisíc domů.

Záchranáři dál prohledávají trosky. Ovšem kvůli extrémnímu horku způsobenému požárem, který se při odstraňování trosek znovu rozhořel, je nepravděpodobné, že někdo mohl přežít.

Témata:  Írán požáry

Aktuálně se děje

11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy