Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kamion na Slovensku vrazil do aut, ta pak vjela do davu lidí. Nejméně jeden člověk zemřel

Vlajka Slovenska
Vlajka Slovenska
Foto: Pixabay

Tornaľa - V nástroj smrti se změnil kamion, který na Slovensku narazil do třech osobních aut. Ta proletěla zastávkou a smetla dav lidí. Na místě panuje chaos, zasahují tam hasiči a záchranáři. Nehodu nepřežila nejméně jedna osoba

Na tragickou nehodu upozornila televize Markíza. Podle ní na místě operují hasiči a záchranáři, kteří odváží do nemocnice těžce zraněné lidi. Při nehodě zemřel jeden člověk, mezi zraněnými jsou podle médií i děti.

Nehoda se stala ve městě Tornaľa v revúckém okrese. Kamion vrazil do osobních aut, která následně projela lidmi čekajícími na zastávce.

Policie se nedomnívá, že by šlo o útok, ale spíše o tragickou nehodu. "Řidiči kamionu s revúckou poznávací značkou se udělalo nevolno," řekla televizi banskobystrická policejní mluvčí Petra Kováčiková.

"Na místě byly tři posádky záchranné zdravotní služby. Jedna osoba utrpěla mnohočetná poranění. Navzdory snaze záchranářů zraněním na místě podlehla. Další tři osoby utrpěly zranění hlavy, hrudníku a ramene. Posádka záchranné služby je transportovala do nemocnic v Rimavské Sobotě a Revúcej," uvedl pro tvnoviny.sk mluvčí Operačního střediska záchranné zdravotní služby Boris Chmel.

V blízkosti zastávky se nachází Základní škola Ference Kazincyho. Ředitelka školy Katarína Nagyová ale uvedla, že v době nehody se na zastávce nenacházeli žádní žáci.

Podrobnosti připravujeme

Témata:  Slovensko nehody aut

Aktuálně se děje

1. května 2024 12:13

Češi v EU: Největší nespokojenost panovala v roce 2016

V dobách migrační krize v roce 2016 panovala největší míra nespokojenosti s členstvím Česka v Evropské unii, kdy nebylo spokojeno 65 procent Čechů. Naopak největší spokojenost byla zaznamenána kolem českého předsednictví v roce 2009, kdy bylo spokojených 69 procent obyvatel.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy