Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Varování z Německa: Islamisté mohou připravovat chemický útok a otrávit vodu či potraviny

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Berlín - Islamististé jsou ochotní a schopní opatřit si větší množství chemikálií a také je použít k teroristickému útoku. S tímto varování nově přišla německá vláda, obavy má také Spolkový kriminální úřad (BKA).

Za jednu z realistických variant se pokládá možnost chemického útoku na zásobování pitnou vodou například u rodinných domů, které obývá několik rodin. Nevylučuje ani snahu o otravu potravin. Uvedl to dnes deník Bild s odvoláním na zprávu spolkové vlády analyzující rizika v oblasti civilní ochrany.

Vysoké riziko mohou podle analýzy představovat útoky na zařízení chemického průmyslu nebo transporty chemikálií.

Zpráva obsahuje také podrobnou analýzu toho, jak jsou bezpečnostní složky, nemocnice nebo záchranka na možný chemický útok připraveny.

Témata:  Německo chemikálie

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy