reklama

Madonna se brání, že některé věty byly z jejího projevu vytrženy a citovány bez kontextu. Před více než půlmilionovým davem například prohlásila, že myslela na to, že by „vyhodila do vzduchu Bílý dům“. Její slova citovala média téměř po celém světě.

Teď se popová zpěvačka rozhodla věci uvést na pravou míru. Poukazuje na to, že mluvila obrazně a že by její řeč měla být posuzována jako celek. Zároveň dodala, že není „násilná osoba“ a že nepropaguje násilí v žádné formě.

„Chci objasnit některé velmi důležité věci. Nejsem násilná osoba, nepropaguji násilí, a je důležité, aby lidé slyšeli a chápali můj projev v jeho celistvosti, nikoli jako jednu frázi divoce vytrženou z kontextu,“ napsala Madonna v neděli na Instagramu.

„Moje řeč začala slovy: Chci zahájit revoluci lásky. Pak jsem využila této příležitosti a podpořila ženy a všechny marginalizované lidi, aby neupadali do zoufalství, nýbrž aby se spojili a vytvořili výchozí bod pro jednotu a vytváření pozitivní změny ve světě,“ uvedla zpěvačka.

„Mluvila jsem metaforicky a nastínila jsem dva pohledy na věc – jedna z nich byla naděje, druhá pocity hněvu a pobouření, které jsem osobně cítila. Nicméně vím, že jednání z pozice hněvu nic nevyřeší. A jediný způsob, jak změnit věci k lepšímu, je láskou,“ uvedla.

Server Independent také připomíná, že Madonna ve své řeči třikrát použila vulgární výraz, což vedlo některé stanice k tomu, aby náhle přerušily živý přenos z akce. Kritika se na Madonnu snesla i prostřednictvím sociálních sítí, kde lidé poukazovali na to, že její slova o „vyhození Bílého domu do vzduchu“ byla velmi „nezodpovědná“.

Její slova vyvolala ostrou reakci i v Česku. „Možná se to Madonna naučila od Babiše, ten to vlastně dělá úplně stejně. Jako zpěvačku, jsem jí i mohla poslouchat. Ale světice bojující za práva žen Madonna? K smíchu. Ne, nejsem puritánka, ani děvče z nedělní školy, ale nesnáším pokrytectví! Jestli někdo dělal a dělá z žen bílé maso a sexuální objekt, je to ona. Už 30 let předvádí lacinou polonahou šlápotu pro každého ihned k mání, masturbace, sex v klipech, ve filmu, na koncertech....“ nebrala si servítky poslankyně ODS Jana Černochová.

„Marně vzpomínám jestli jsem jí v nějakém klipu viděla normálně oblečenou? Těžko, maximálně v poloprádle a hlavně s křížem na prsou. Její nabídkou orálního sexu každému, kdo bude volit Hillary, si asi nebudeme ani kazit neděli. Ordinérní, sprostá a směšná. Do smrti by si měla vyplachovat pusu svěcenou vodou, aby v pekle směla vyslovit slova: "ženská práva". A ta druhá hvězda, Scarlett Johansson, se ani nedokáže naučit 6 vět, co jí někdo napíše a musí je číst z papíru? To na Oscara fakt nebude....Pro herečku ostuda, vždyť i náš pan ministr obrany to umí,.“ dodala na Facebooku.