Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dělat si legraci z Trumpova syna? Tvůrkyně známé show to pořádně schytala

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

New York – Jak jsme vás již dříve informovali, američtí komici z pořadu stanice NBC Saturday Night Live (SNL) si často berou na paškál Donalda Trumpa. V posledním díle parodovali dokonce i ruského prezidenta Vladimira Putina. Vrcholem však pro některé bylo, když se jedna z tvůrkyň pořadu navezla do Trumpova syna Barrona.

Autorka Katie Richová ze SNL doplatila na slova, která napsala na Twitteru. Jak píše The Telegraph, útočná zpráva vyvolala mezi uživateli sociálních sítí bouřlivou reakci, někteří dokonce otevřeně vyzývají k bojkotu pořadu.

„Barron Trump bude prvním střelcem mezi žáky domácího vzdělávání,“ uvedla v pátek na svém twitteru Richová. Podle kritiků tím chtěla naznačit, že zastřelí svého otce. Později byl tweet odstraněn a autorka deaktivovala svůj účet. V pondělí jej opět aktivovala a napsala, že se „upřímně omlouvá" za „necitlivý" tweet. Dodala, že „hluboce lituje“ svého činu.

Stanici NBC však její omluva nestačila a dočasně ji suspendovala. Na sociálních sítích se pak strhla doslova smršť, někteří uživatelé Richovou označili za „ubohou celebritu“ a „blbce“.

Barrona se zastala dokonce i Chelsea Clintonová, bývalá první dcera, která uvedla, že „si zaslouží stejnou šanci jako každé dítě – být dítětem“. „Postavila bych se stejným způsobem za každé dítě, na které někdo takto velice nevhodným způsobem zaútočí,“ dodala.

Jak poukazuje The Telegraph, desetiletý Barron se stal už v době volební kampaně terčem krutých vtípků, které pokračují i po inauguraci jeho otce. Objevily se například komentáře o tom, že z Baronova držení těla a výrazu obličeje lze usuzovat, že vypadá znuděně a že svého otce nemiluje.

Není to poprvé, kdy se SNL dostala do potíží kvůli vtipkování o dětech prezidenta. V roce 1993 musel tehdejší člen skupiny Mike Myers napsat omluvný dopis Clintonovým kvůli parodii, ve které se vysmíval Chelsea Clintonové.

Témata:  Donald Trump USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy