Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Demokraté chtějí Trumpovi ukrást voliče. Za zavřenými dveřmi kují pikle

Donald Trump a Hillary Clintonová
Donald Trump a Hillary Clintonová
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Washington – Američtí demokraté se snaží co nejrychleji oklepat z porážky v prezidentských volbách. Aby neztratili svou pozici a zvýšili šanci na úspěch v senátních volbách i na místech, který v prezidentské volbě podpořila Donalda Trumpa, absolvují zvláštní školení.

Podle mnohých za prohrou dmokratů stojí mimo jiné fakt, že se nejen Hillary Clintonová odcizila obyčejným Američanům. I proto se teď senátoři budou učit, jak mluvit se svými potenciálními voliči – a také s podporovateli Donalda Trumpa

Server Politio informuje, že mají na čtvrtek demokraté naplánováno setkání v Shepherdstownu, kde pod vedením experta absolvují akci s názvem „Dohnat Trumpa k zodpovědnosti“. Cílem akce je naučit se, jak přesvědčit podporovatele Trumpa, aby v senátních volbách v roce 2018 volili demokraty.

Několik podobných akcí už se uskutečnilo, byly například zaměřeny na to, jak „mluvit s lidmi, kteří se cítí neviditelní ve venkovských oblastech Ameriky“. Další naplánovaná setkání se mají vést v podobném duchu. Jedno z nich nese název „Poslouchat ty, kteří se cítí nevyslyšení“.

Všechna setkání probíhají za zavřenými dveřmi, reportéři na ně nemají přístup, dodává server Politico.

Témata:  USA Hillary Clintonová Donald Trump

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy