Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Islamisté zaútočili na základnu v Somálsku, desítky mrtvých

Somálsko
Somálsko
Foto: Pixabay

Mogadišo - Islamisté dnes zaútočili na armádní základnu v Somálsku. Zahynuly desítky vojáků sousední Keni, kteří pomáhají somálské vládě v boji proti Šabábu. Keňa informaci o tolika obětech popírá.

Keňa je součástí mise Africké unie AMISOM, která pomáhá křehké Západem podporované somálské vládě v boji s Šabábem.

Mluvčí Šabábu řekl, že islamisté usmrtili nejméně 66 Keňanů na základně ve městě Kulbiyow na jihu Somálska poblíž hranice s Keňou. Připustil, že Šabáb při útoku utrpěl také ztráty, jejich výši však neupřesnil.

Další představitel Šabábu sdělil agentuře Reuters, že islamisté převzali kontrolu nad základnou a pronásledují keňské vojáky, kteří uprchli do lesů.

Mluvčí keňské armády popřel, že by islamisté zabili desítky vojáků. Podle agentury Reuters však neuvedl žádnou vlastní informaci o počtu obětí. Naopak prohlásil, že keňské jednotky usmrtili mnoho teroristů, kteří se pokusili zaútočit vozidlem naloženým výbušninami.

Témata:  terorismus Al-Šabáb Keňa Somálsko

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 10:14

Zimní počasí je zpět. Na horách spadnou desítky centimetrů sněhu

Do Česka se v dalších dnech v plné síle vrátí zimní počasí. Na horách bude sněžit tak vydatně, že mohou napadnout desítky centimetrů sněhu, upozornil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). 

Zdroj: Jiří Hrubý

Další zprávy