Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump chce dokázat údajné mediální lži o inauguraci, Žádá o předložení usvědčující fotografie

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: The White House

Washington - List The Washington Post dnes napsal, že prezident Donald Trump jen den po složení přísahy volal šéfovi Správy národních parků (NPS) s žádostí o poskytnutí fotografií, které by prokázaly, že účast veřejnosti na inauguraci nijak nezaostávala za těmi předchozími.

NPS spravuje nejen národní parky, ale také národní památníky či historické památky včetně parku National Mall v centru Washingtonu, odkud veřejnost skládání prezidentského slibu tradičně sleduje.

Dosavadnímu náměstkovi NPS Michaelu Reynoldsovi, který nyní zastává funkci úřadujícího ředitele, se podle informací deníku ozval Bílý dům s tím, aby zavolal na určené číslo.

Když tak učinil, dozvěděl se, aby počkal na spojení s prezidentem. Trump ho následně vyzval k předložení fotek, které by usvědčily média ze lhaní o tom, že o inauguraci zas tak masový zájem nebyl.

Trump rovněž v rozhovoru s Reynoldsem nešetřil kritikou za to, že NPS na svém twitteru sdílela fotografii, která srovnávala účast na inauguraci Donalda Trumpa a jeho předchůdce Baracka Obamy. Fotografii mezitím NPS vymazala.

Témata:  Donald Trump prezident USA USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 19:49

Očkování za 50 let zachránilo přes 150 milionů životů, odhadla WHO

Za uplynulé půlstoletí se díky celosvětovému úsilí v oblasti očkování podařilo zachránit alespoň 154 milionů životů, uvedla ve středu Světová zdravotnická organizace (WHO). Experti zmínili, že největší přínos očkování je patrný u malých dětí. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy