Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vídeň se mění k nepoznání: Lidé se kvůli uprchlíkům bojí vycházet, gang napadl i uznávaného hudebníka

Rakouská vlajka
Rakouská vlajka
Foto: Pixabay

Vídeň - Rakušané žijí ve strachu. Obávají se, že na ně zaútočí gangy migrantů, zejména kvůli vlně násilí, kterou zažívá tamní metropole Vídeň. Útoky a napadání jsou v rakouské historické metropoli stále běžnější a na kolemjdoucí útočí bandy migrantů téměř každý den.

Vídeňský violista Michael Buchmann je jednou z posledních obětí band, které tvoří převážně přistěhovalci. Kariéra 48letého hudebníka ve světově uznávaném Vídeňském symfonickém orchestru je nyní ohrožena, protože skupina migrantů ho zbila a zlomila mu prostředníček, když je upozornil, že na stanici metra nesmí kouřit.

Gangy se podle serveru Express sdružují na základě etnické příslušnosti a jednotlivé skupiny si nárokují na různé části Vídně. Oblast kolem Pratersternu mají nyní pod kontrolou Severoafričané a je pokládána za nejhorší část ve městě. Navzdory zvýšenému počtu policistů v této oblasti jsou trestné činy velmi časté.

Na opačné straně města obsadili oblast kolem Westbahnhof Afghánci. Ti se spolu s Čečenci zaplétají do vážných potyček, vedou mezi sebou pouliční boje a běžně při nich utrpí zranění desítky lidí.

Rakouská policie se snaží všechny soupeřící skupiny zajistit a udržet bezpečnost na centrální stanici metra Karlsplatz, protože v minulosti byla místem drogových problémů a rakouských kriminálníků. Opět se z ní ale stala oblast, které se obyvatelé raději vyhýbají. 

Na Karlsplatz nedávno zaútočil gang migrantů na známého rakouského novináře a ten se dodnes zotavuje ze zlomeniny ramene. Další útok zažil 26letý muž z Lince, který byl vtažen do bitvy se dvěma migranty a vyzván k pěstnímu souboj. Oba chlapci rychle zorganizovali posily a 13 členů gangu Rakušana zmlátilo.

Trestné činy spáchané migranty v Rakousku prudce stouply za poslední rok. Loni bylo podáno celkem 22 tisíc trestních oznámení na migranty, uvedlo rakouské ministerstvo vnitra.

Vážným problémem se staly také sexuální útoky spáchané žadateli o azyl. Za poslední rok, od vypuknutí migrační krize, se země potýká se 133procentním nárůstem sexuálních útoků migrantů. 

Témata:  Rakousko uprchlíci napadení

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy