Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bývalý premiér Tošovský měl autonehodu. Zcela zničil své Ferrari

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Richmond - Historicky druhý premiér samostatné České republiky Josef Tošovský boural v americké Virginii. Před deseti dny při nehodě zcela zničil devět let staré Ferrari. Z nehody vyvázl bez zranění. Policisté jej kvůli bezohledné jízdě okamžitě předvolali.

Policie reagovala na nehodu čtyř vozidel a obvinila jednoho řidiče z bezohledné jízdy," uvedli policisté z okresu Fairfax v tiskovém prohlášení. "Vyšetřování ukázalo, že pětašedesátiletý muž (Tošovský, poz. red.) řídil Ferrari z roku 2007 západním směrem po silnici Georgetown Pike nedaleko odbočky na silnici Towlston Road," popisují policisté nehodu českého politika.

Fotografie zde a zde.

"Když přejel přes horizont, zjistil, že před ním zastavilo několik vozů, když před nimi jedoucí řidič odbočoval doleva na silnici Towlston Road. Řidič se snažil zabránit tomu, aby zezadu do kolony narazil, přejel přes dvojitou žlutou čáru a čelně se srazil s vozem Acura RSX, které řídil sedmapadesátiletý muž z Leesburgu."

Nabouraný vůz skončil mimo vozovku. Tošovského Ferrari pokračovalo a ještě narazilo do dalších dvou vozů.

"Spolujezdec ve Ferrari, šestatřicetiletý muž, a také řidič a pasažérka z Acury, kterým bylo 57 let, byli převezeni do nemocnice. Jejich zranění ale nebyla život ohrožující. Nikdo jiný nepotřeboval lékařskou pomoc. Řidič ferrari, pětašedesátiletý Josef Tošovský z Washingtonu D.C, byl předvolán kvůli bezohledné jízdě," uvedli američtí policisté.

Že šlo skutečně o bývalého předsedu české vlády potvrdila webu Aktualně.cz jeho asistentka z Institutu finanční stability Banky pro mezinárodní vyrovnání plateb. Tošovský Institut od roku 2000 řídí.

Josef Tošovský byl vůbec prvním guvernérem České národní banky, kterou vedl od roku 1993 až do prosince 1997, kdy převzal úřad premiéra po demisi vlády Václava Klause. Po mimořádných volbách v roce 1998 se do vedení ČNB vrátil a instituci vedl až do roku 2000.

Témata:  USA nehody aut

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy