Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hollywoodská hvězda tvrdě zaútočila na Trumpa, mluví o diskriminaci uprchlíků

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Instagram Angelina Jolie

New York - Stále více slavných osobností a celebrit dává najevo svou nespokojenost s kroky, které podniká americký prezident Donald Trump. Zatím poslední kritiku uštědřila miliardáři herečka Angelina Jolie.

Hollywoodská herečka Jolie tvrdí, že diskriminace uprchlíků na základě jejich vyznání nebo země původu "vyvolává právě tu nestabilitu, proti které se snažíme chránit".

Jolie to uvedla v úvodníku deníku New York Times a konstatovala, že rozhodnutí Spojených států pozastavit přesídlení uprchlíků a vstup do USA pro občany z několika převážně muslimských zemí není americké.

"Vždy, když se odchylujeme od našich hodnot, zhoršíme samotný problém, který se snažíme obsáhnout," napsala Jolie. "Nesmíme nikdy připustit, aby se naše hodnoty staly doprovodnou škodou při hledání větší bezpečnosti. Zavírání dveří před uprchlíky a jejich diskriminace není náš způsob a nepřinese nám více bezpečí," dodala.

Podle Jolie byli uprchlíci doporučení na přesídlení často vystaveni terorismu a násilí nebo mohou potřebovat vyspělou lékařskou péči. Uprchlíci snažící se o vstup to USA již procházejí rozsáhlými prověrkami různých federálních úřadů, varuje Jolie.

"Globální uprchlická krize a hrozba terorismu nás opravňují uvažovat o tom, jak co nejlépe zajistit naše hranice," píše Jolie s tím, že každá vláda musí zachovávat rovnováhu mezi potřebami svých občanů a mezinárodními závazky.

Rána za ránou

Jolie není první slavnou osobností, která se nelibě vyjádřila směrem k Trumpovi. Zaútočila na něj například i známá zpěvačka Rihanna, která nazvala Trumpa "sviní".

Zpěvačku zřejmě pobouřilo nařízení Donalda Trumpa na uzavření hranic pro cestující z rizikových zemí a odmítání přijímání migrantů. Rozhodla se proto, že to novému americkému prezidentu pořádně osladí.

"Odporné! To jsou hrozné zprávy! Amerika je ničena přímo před našima očima. Jakou amorální sviní musí být člověk, aby dělal takové věci," napsala zpěvačka na Twitteru.

Zpěvačka Madonna pro změnu před více než půlmilionovým davem na průvodu žen ve Washingtonu prohlásila, že myslela na to, že by "vyhodila do vzduchu Bílý dům". Její slova citovala média téměř po celém světě. Zpěvačka se následně zlobila, že byla její slova vytržena z kontextu a že ona rozhodně není "násilná osoba" a že nepropaguje násilí v žádné formě.

Karie Richová, jedna z autorek pořadu Saturday Night Live stanice NBC, si zase dělala legraci z jeho syna Barrona. "Barron Trump bude prvním střelcem mezi žáky domácího vzdělávání," uvedla na svém twitteru Richová.

Témata:  Donald Trump Angelina Jolie USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy