Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jako noční můra: Chlapec našel v záchodě nebezpečného hada. A to byl jen začátek

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Houston – Hodně šokující zážitek prožila rodina z amerického Texasu. Malý chlapec v záchodě objevil jedovatého hada. Ačkoliv je tato představa pro mnohé děsivou noční můrou, rodinu čekalo další a o mnoho horší „překvapení“.

Texasan Jason McFadden byl jednoho lednového dne v práci, když mu přišla zpráva od jeho manželky Cassie. „Co mám sakra dělat?“ stálo v ní. Doplněna byla obrázkem chřestýše uvnitř záchodu u nich doma.

„Stejně jako komukoliv jinému mi spadla čelist,“ cituje Jasona server Washington Post. Ihned prý poznal, že had představuje velkou hrozbu a tak ženě řekl, aby ho zabila. Cassie proto popadla koště a chtěla ho zablokovat, aby nevylezl ze záchodu. Had, kterého jako první našel její čtyřletý syn, si ale našel cestu ven.

Žena mezitím našla zahradní náčiní a hada se jí nakonec podařilo zneškodnit. Jason se pro jistotu vydal domů, aby se přesvědčil, že je jeho rodina v pořádku. Po návratu do práce se rozhodl kontaktovat místní společnost, která odchytává hady, aby dům prohlédla. „Nechtěl jsem riskovat,“ vysvětluje.

Jak se ukázalo, had v záchodě byl jen začátek. Odborní pracovníci v domě našli dalších 23 chřestýšů diamantových – 10 se jich skrývalo pod domem, dalších 13 ve sklepě. „Jak je to možné? Je to vlastně docela jednoduché; chřestýši se umí dobře skrývat. Spoléhají na své maskování. Tak prostě přežívají. Jen proto, že je nemůžete vidět, neznamená, že tam nejsou...“ vysvětluje firma zabývající se odchytem plazů.

Hada v záchodové míse objevil čtyřletý Isaak, který to řekl své matce. Ta byla zpočátku velmi skeptická. „Máme doma plyšové hady i zvířátka ve tvaru hadů. A znáte děti,“ vysvětluje Jason. Když ale začal volat ještě naléhavěji, věděla matka, že je něco špatně. „Bylo to velmi překvapivé. Hadi žili doslova pod našima nohama a my jsme to ani nevěděli,“ dodal.

Jasonova rodina, do které kromě jeho ženy a syna patří další čtyři děti, měla velké štěstí. Jak dodává Washington Post, ve Spojených státech je každý rok jedovatým hadem uštknuto asi 7000 lidí. Jen asi 0,2 procenta těchto případů ale končí smrtí.

Témata:  USA hadi

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy