reklama

Loučení s Joshuou Garciou se odehrálo ve čtvrtek, tragická událost ještě ani nestihla pořádně přebolet. Joshua se ztratil 2. dubna, jen pár okamžiků po vyhlášení pátrání nalezl Damon Cole jeho bezvládné tělo v bazénu.

Josh měl na sobě boty a triko se Spidermanem a policista se následně dozvěděl, že to byl chlapcův oblíbený superhrdina a že se rodina rozloučí se svým synem v duchu tohoto symbolu spravedlnosti.

Cole se proto rozhodl, že se na chlapcově pohřbu ukáže právě v kostýmu Spidermana, aby byl Joshua uložen k poslednímu odpočinku v přítomnosti jeho milovaného hrdiny. "Není minuty, abych na Joshuu a jeho rodinu nemyslel. A udělám cokoliv, abych uctil jeho památku," sdělil Cole portálu USA Today.

Damon Cole je součástí skupiny policistů s názvem Heroes, Cops & Kids (Hrdinové, policisté a děti), kteří se snaží děti inspirovat a ukázat jim, že policie je tu od toho, aby jim pomáhala.

A dělají to tak, že se převléknou za hrdiny a setkávají se s dětmi na přednáškách ve školách, na policejních stanicích a v kostelech. Cole také v převlecích navštěvuje nemocné děti, které trpí rakovinou a plní jim jejich přání potkat se s živým superhrdinou.