Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Patří Donald Trump k iluminátům? Konspirátoři vyslali varování

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Na celém světě existují tisíce lidí, kteří jsou přesvědčeni, že americké prezidentské volby jsou podvod a že prezident USA patří k bájným iluminátům, tedy k lidem, kteří potají určují chod světových dějin. Pak ale přišel Donald Trump, který byl ve volbě nejprve nejprve považován za outsidera, který nemá šanci vyhrát. Ale to se změnilo. Je tedy v očích konspiračních teoretiků Donald Trump členem iluminátů?

Teorie o spiknutí iluminátů tvrdí, že existuje tajná společnost, která ve skutečnosti řídí všechny globální vlády ze zákulisí a pomalu se realizuje takzvaný New World Order – Nový světový řád (NWO). Jak poukazuje server Express, Trumpovi se zřejmě podařilo rozdělit konspirační teoretiky na dvě skupiny – jedni věří, že Trump je do spiknutí také zapojený, druzí trvají na tom, že s ilumináty nemá nic společného.

Stránka The Conspiracy Zone se domnívá, že Trump je součástí iluminátů, ale že se chová jako neřízená střela. Conspiracy Zone poukazuje například na symboly, které Trump dělá rukama. Ty mají jasně dokazoval jeho příslušnost k iluminátům. Existují prý také důkazy o tom, že Trump umí manipulovat s myslí druhých. „Víme, že Trump je programátor v oblasti kontroly mysli," tvrdí skupina na webových stránkách.

„Pokud ho jeho ego povede po cestě, kterou globalisti nechtějí, aby šel, dá se očekávat, že skončí stejně jako Kennedy,“ dodávají. Stejní konspirační teoretici totiž věří, že JFK byl členem iluminátů který přeběhl nebo řekl něco špatného, což vedlo k atentátu, který dále vyvolal další nepřeberné množství konspiračních teorií.

Američané Janis a Gregory Kaighnovi dokonce podali loni v září – tedy ještě před volbami - žalobu proti Trumpovi, ve které tvrdili, že „Donald Trump je nezpůsobilý kandidovat na prezidenta, protože je jasně členem Nového světového řádu“. Tvrdili dokonce, že Trumpova rodina v zákulisí tahá za nitky a že zfalšuje volby tak, aby zajistila, že se „Trumpova diktatura“ dostane k moci.

Spisovatel Cory Scarola se v článku pro server Inverse.com těmito slovy konspiračních teoretiků zabývá. „Podle nich je Trump buď iluminát nebo člen NWO. V každém případě konspirační teoretici věří, že jeho vítězství v 2016 volbách představuje vážnou hrozbu pro budoucnost americké demokracie,“ shrnuje.

Podle další teorie byl Trump mezi ilumináty přijat poté, co byl zvolen. Slavný kospirační teoretik a spisovatel David Icke krátce pro volbách zveřejnil video, ve kterém říká, že Trump je členem ilumínátů a že ti, kteří jej považovali za outsidera, byli prostě podvedeni. „Není těžké zmanipulovat volby. Myslím, že Trump bude pohromou pro ty, kteří v něj vložili svou vír, budou zklamáni jeho působením v Bílém domě. „Ani na vteřinu jsem neuvěřil, že Donald Trump je outsider, ale to není důležité ... lidé mysleli, že byl outsider. Existuje tu neviditelná ruka, která v konečném důsledku tyto lidi bude kontrolovat, ať už se jedná o Hillary Clintonovou nebo Donalda Trumpa."

Jak poukázal deník Daily Mail, další spekulace vyvolala také jedna maličkost - trojúhelníkové odznáčky, které nosí Trumpovi poradci na klopách sak. Ty mají různá barvy, které podle některých teoretiků symbolizují různé hodnosti iluminátů. Trojúhelníkový odznáček nosili například Paul Manafort a Corey Lewandowski, kteří se podíleli na Trumpově předvolební kampani a nověji se jimi pyšní budoucí mluvčí Bílého domu Sean Spicer a poradce Bílého domu Stephen Miller.

Podle listu jsou ale odznaky naprosto nevinné a lze je snadno vysvětlit - jde o značení, které používá tajná služba (Secret service), která se stará o bezpečí prezidenta Spojených států. Díky nim agenti poznají, kdo je VIP a koho můžou pustit dál, aniž by ho museli pokaždé kontrolovat.

Témata:  Donald Trump konspirační teorie USA

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy