Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump je prý v Bílém domě osamělý

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Každý večer kolem půl sedmé čekají agenti prezidentské ochranky v potemnělé chodbě Bílého domu, aby doprovodili Donalda Trumpa domů. Pro Trumpa je ale život v Bílém domě spíš ve znamení samoty, napsala dnes agentura AP.

Pro americké prezidenty bývá krátká cesta z Oválné pracovny do rezidence o patro výš signálem návratu k rodině a k normálnímu životu. 

Manželka a nejmladší syn prezidenta žijí v New Yorku a dospělé potomky zaměstnávají hlavně jejich mladé rodiny. První večery Donald Trump zatím tráví v Bílém domě sám, spojení se světem mu obstarával jen telefon a televize. Dramatická změna životních podmínek sedmdesátiletého prezidenta poněkud vykolejila.

Hlava státu si podle lidí z Bílého domu na nový příbytek ve Washingtonu stále zvyká. Trump je prý okouzlen krásou a historií Bílého domu, ale vnímá ho pořád spíš jako úřad. Jeho poradci předpokládali, že Trump bude trávit večery pracovními schůzkami. Prezident ale hlavně telefonuje se svými starými přáteli nebo s poslanci.

Lidé často Trumpovi telefonují na jeho osobní mobil. Jeho používání si vymohl na personálu Bílého domu a na bezpečnostních agentech. Trump ale přes svůj telefon se svými přáteli nehovoří, volá jim zpět přes zajištěné linky.

Témata:  Donald Trump USA USA Washington

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy