Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trpěl jsem sexuálné nouzí, přiznal uprchlík po znásilnění mladého chlapce. Hrozí mu až 15 let vězení

Soudy, ilustrační fotografie
Soudy, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Vídeň - Žadatel o azyl z Iráku, který byl obviněn ze znásilnění desetiletého chlapce v záchodové kóji v jednom z vídeňských bazénů, se k činu ve středu u soudu přiznal. Může si odsedět až 10 nebo 15 let. Informuje server The Local.

Pachatel Amir A. (20) je ženatý, dokonce už má i vlastní dítě. Svůj čin omlouval tak, že trpěl „sexuální nouzí". Na školáka zaútočil v prosinci loňského roku v lázních Theresienbad ve vídeňské čtvrti Meidling.

Chlapec plaval v bazénu, když se k němu přidal jiný chlapec (15), který patřil k Amirovi. Když chlapec odešel po plavání do sprchy, dvacetiletý žadatel o azyl ho sledoval a zatlačil ho do záchodové kabiny, kde ho zneužil. Po útoku se muž vrátil do bazénu, když pro něj přišla policie, skákal právě z prkna.

Při výslechu násilník vypověděl, že neměl sex 4 měsíce a že byl ve stavu „sexuální nouze". Když se ho policisté ptali, zda je v Iráku nezákonné mít sex s mladými chlapci, uvedl, že „taková věc je zakázána v jakékoliv zemi na světě". Dodal, že si „uvědomil, že to byla obrovská chyba".

Muž tento týden stanul před vídeňským soudem, jeho obhájce uvedl, že se ke všem činům přiznal. Amir A., který v srpnu 2015 opustil Irák, kde pracoval jako řidič taxi, v Evropě prý chtěl „vybudovat lepší budoucnost pro něj i jeho rodinu".

Uprchlík původně mířil do Švédska, nakonec ale podal žádost o azyl v Rakousku. Ubytován byl v uprchlickém zařízení v Hietzingu.

Za znásilnění mu hrozí až deset let, soudní proces však byl teď přerušen poté, co se ukázalo, že oběť od útoku trpí závažnými psychickými problémy. I proto se nyní připravuje psychiatrická zpráva. Pokud se potvrdí, že útok na chlapci zanechal závažné následky, pak by se trest pro násilníka mohl vyšplhat až na 15 let.

Při procesu Iráčan také uvedl, že si stále přeje, aby se do Rakouska dostala i jeho manželka a malé dítě, a to i přesto, že on sám čelí vážnému obvinění a s největší pravděpodobností tak v zemi azyl nezíská.

Matka znásilněného chlapce se do země také přistěhovala, do Rakouska utekla kvůli občanské válce v Srbsku. Teď prý lituje, že svých pět dětí učila, aby nově příchozím nabídli stejnou pohostinnost, jaké se dostalo jí samotné. Na začátku tohoto roku také uvedla, že její syn má stále psychické jizvy, „které se možná nikdy nezahojí", a že musí brát antidepresiva a prášky na spaní.

Vzhledem k obvinění ze znásilnění, je Amir držen za přísných podmínek v samovazbě ve vězení Josefstadt. Tamní vězeňská služba uvedla, že ho drží od ostatních proto, aby ho chránila. Tamní vězni jsou prý totiž jeho činem „šokováni" a že by se proto cizinci mohlo stát něco zlého.

Témata:  znásilnění Rakousko uprchlíci soudy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy