Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Gangy migrantů se popraly o kus pozemku. Konflikt rychle eskaloval a naprosto se vymkl kontrole, uvedla policie

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Paříž – Francouzská agentura AFP informuje o obří rvačce mezi skupinami přistěhovalců z Eritree a Súdánu. Dva znepřátelené gangy se popraly na dálničním odpočívadle Steenvoorde na severu Francie.

Podle agentury AFP se do noční rvačky na odpočívadle na dálnice mezi Lille a Dunkerque zapojily „stovky migrantů“. Konflikt údajně „rychle eskaloval a naprosto se vymkl kontrole". Podle policie bylo zraněno nejméně šest osob.

Šarvátky si všimli pracovníci nedaleké čerpací stanice, kteří v 20:45 zavolali policii. Jakmile ale migranti zjistili, že na místo míří policie, rozutekli se do lesa, a tak nedošlo k žádnému zatýkání.

Policie pouze posbírala šest zraněných, kteří nestačili utéct. Ti byli nakonec v 23:15 přivezeni do nemocnice kvůli ošetření.

Podle nejmenovaného zdroje se gangy popraly kvůli „strategicky umístěnému pozemku“ nedaleko odpočívadla. Jak poukazuje server Express, na odpočívadle, kde k incidentu došlo, často zastavují kamiony mířící do Velké Británie.

Místo se nachází asi 40 kilometrů od uprchlického tábora Grande-Synthe, kde doposud pobývají tisíce ilegálních migrantů. Nedaleko se také nachází přístavní město Calais.

Témata:  Francie policie Francie uprchlíci

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy