Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump svolal na Floridu první povolební setkání svých stoupenců, chce zvýšit svou popularitu

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: The White House

Washington - Americký prezident Donald Trump rozjíždí další kampaň, tentokrát za zvýšení své popularity. První mítink začne dnes odpoledne místního času (ve 23:00 SEČ) ve městě Melbourne na východě Floridy.

Trumpův mluvčí Sean Spicer oznámil, že floridskou akci pořádá prezidentův "volební štáb". Objevily se spekulace, že hlava státu se už nyní připravuje na znovuzvolení. Do voleb v roce 2020 zbývá 1354 dní.

Účast na mítinku v Melbourne spojí prezident s odpočinkem na svém letovisku Mar-a-Lago v Palm Beach, které označuje za "zimní Bílý dům".

O shromáždění se na čtvrteční tiskové konferenci zmínil sám Trump. "Slyšel jsem, že o účast mají zájem masivní davy," řekl prezident a označil to za důkaz, že s jeho politikou souhlasí "spousty lidí".

Vstup na akci v hangáru mezinárodního letiště Orlando-Melbourne je podle agentury AP omezený. Zájemci musejí projít on-line registrací a svěřit organizátorům e-mailovou adresu a další osobní údaje. Takový postup prý obvykle pomáhá vytvořit databázi možných účastníků budoucích akcí, udržovat s nimi kontakt a v případě potřeby je oslovit i jako sponzory.

Témata:  Donald Trump USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy