Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump doběhl své oponenty? Zaregistorval si tisíce internetových domén

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: The White House

Washington - Donald Trump, který se 20. ledna stal prezidentem USA, odhalil sílu internetu už v devadesátých letech a od té doby si zaregistroval přes 3600 domén. Myslel i na ty negativní.

Svou vůbec první doménu DonaldjTrump.com si koupil v roce 1997. Již začátkem nového století se však pustil do zabírání internetových adres ve velkém. Jako majitel sítě hotelů a kasin si nechal registrovat mnoho domén, jejichž název mohl jakkoli souviset s jeho byznysem - například TrumpOrganization.com či TrumpBuilding.org.

Muž ale nenechal ležet ladem ani adresy, které mohla využít konkurence či jeho názoroví oponenti. Vlastní proto i domény TrumpFraud.org či TrupmScam.com odkazující k českému slovu podvod.

Na možné kritiky se podle CNN připravoval například v roce 2007, kdy rozjížděl firmu Trump Network založenou na principu používaném společnostmi Amway či Herbalife, který bývá označován za pyramidové schéma. Registroval si tedy nejen TrumpNetwork.com, ale i TrumpNetworkFraud.com či TrumpNetworkPyramidScheme.com.

"Ten, kdo si kupuje podobné domény, dopředu myslí na to, že se kolem něho mohou vynořit obvinění. Nejrespektovanější organizace si podobné stránky nekupují," řekl CNN expert na internetový marketing Bruce Rubin.

Bývalá hvězda televizní reality show známá svými verbálními útoky na veřejné osobnosti či mediální celebrity si registrovala i doménu ImBeingSuedByTheDonald.com (Žaluje mě Donald).

Témata:  Donald Trump internet USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy