reklama

Zraněný Walker Daughtery (26), jeho zákazník Edwin Roberts (59) a další průvodce, Michael Bryant, řekli policii, že mají podezření, že střelci byli nelegální přistěhovalci, které viděli na ranči už dříve. Policie a porota ale nyní dospěly k závěru, že muži o incidentu lhali a postřelili se navzájem sami. Jak uvádí server Independent, podle policistů v tom mohla sehrát roli paranoia ohledně skupiny „ilegálů“, která skupinu vedla k tomu, že začali muži střílet jeden na druhého.

Vyšetřovatelé se domnívají, že Daughtery byl paranoidní a myslel si, že nelegální přistěhovalci se nachází uvnitř vozidla spolu s Robertsem a jeho manželkou, a pokoušel se dostat dovnitř. Pobízel také Robertse, aby střílet na dveře. Daughtery pak běžel zpátky do své chaty pro zbraň a spolu s Bryantem a společně začali střílet na auto.

Daughtery a Roberts byli oba zasaženi kulkami na prsou a na rameni. Předpokládá se, že Daughtery střílel na Robertse, svého klienta, a Bryant střílel na svého kolegu Daughteryho.

Stanice CBS 7 s odvoláním na policii uvedla, že se právě provádí balistické testy ke zjištění, které zbraně vystřelily které kulky. Odborníci ale zatím nemohou testovat kulku, která zasáhla Daughteryho, protože se dostala příliš blízko k jeho srdci, než aby mohla být bezpečně odstraněna.

Daughtery a Bryant už byli obžalováni z těžkého zločinu třetího stupně, za který hrozí trest až pět let vězení. Po údajném útoku rodinný přítel zřídil na stránce GoFundMe sbírku a napsal, že Daughtery a jeho skupina byli zapojeni do přestřelky s ilegálními přistěhovalci, kteří se snažili ukrást jeho auto i s jeho klienty vevnitř. Žádal o pomoc při placení účtů za lékařskou péči Daughteryho. Tato stránka už byla zrušena.

Daughteryho snoubenka, která byla v době incidentu na ranči, se k případu odmítla vyjádřit, dokud nebude vyšetřování skončeno. Uvedla ale, že v minulém měsíci se s ilegály na farmě opakovaně setkala, dokonce prý ukradli úrodu a věci řádově za stovky dolarů.

Ačkoli je oblast, kde k incidentu došlo, známá přechody nelegálních přistěhovalců z Mexika, tamní šerif Danny Dominguez řekl, že nikdy předtím neviděl násilí, jaké bylo původně popisováno u tohoto údajného incidentu. Řekl, že byl k příběhu od počátku skeptický a dodal, že lovci byli paranoidní. Uvedl také, že chce, aby farmáři a obyvatele v této oblasti věděli, že se v tuto chvíli nemají čeho bát „pokud jde jakéhokoli násilí ze strany lidí přecházejících přes hranice".