Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Armádní adepti v Rusku vytvoří Mladou armádu, budou nacvičovat útok na Reichstag

Ruská armáda, ilustrační fotografie
Ruská armáda, ilustrační fotografie
Foto: mil.ru

Moskva - V parku Patriot v obci Kubinka nedaleko Moskvy bude umístěna maketa budovy berlínského Říšského sněmu (Reichstagu). Má posloužit jako jeden z cílů, na kterém ruští adepti vojenského řemesla budou nacvičovat chování vojáka při útoku.

Na Reichstag budou útočit děti z organizace Junarmija (Mladá armáda), založené loni v září jako "armádní a vlastenecké hnutí". Dnes má už odbočky v 76 z 83 ruských republik, krajů a oblastí.

"Dětská armáda bude pořádat letní výcvikové tábory, sportovní podniky a vlastenecké akce," řekl ruský ministr obrany Sergej Šojgu. Vybavena je už příslušnou technikou a komunikačními prostředky, ve výbavě prý nechybí ani polní kuchyně.

V obci Kubinka je výstavba Reichstagu v plném proudu. Nepůjde prý o budovu v plné velikosti, ale bude stačit k tomu, aby "naši mladí vojáci nemuseli cvičit útok na cokoli, ale na nějaký konkrétní objekt".

Reichstag dobyla Rudá armáda při útoku na Berlín na konci druhé světové války. Nyní v budově působí německý parlament.

Témata:  Ruská armáda Rusko Sergej Šojgu

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy