Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pusťme do Německa více migrantek, navrhuje poslanec

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Berlín - Mezi uprchlíky, kteří proudí do Evropy, převařují mladí muži. Poslanec vládní Křesťanskodemokratické unie (CDU) Kai Wegner se obává, že to vyvolá potíže. Navrhl proto, aby německé úřady při přijímání běženců daly přednost ženám.

Do Německa za poslední dva roky přišlo téměř 1,2 milionu běženců. Několik z nich se podle vyšetřovatelů dopustilo různých deliktů vůči ženám.

Wegner chce, aby se od příštího roku každý měsíc zjišťovalo, kolik dospělých mužů a žen přišlo do Německa se statusem běžence. V případě, že počet mužů v jednom měsíci převýší počet žen, měly by být do země dále vpouštěny jen ženy, děti a páry. Jakmile se poměr opět vyrovná, byla by hranice znovu otevřena pro všechny uprchlíky.

"Přebytek mužů může vyvést společnost z rovnováhy," varoval poslanec Spolkového sněmu ze strany kancléřky Angely Merkelové. Pokojné soužití je tím v jeho očích ohroženo. "Genderová kvóta, která by fakticky byla kvótou pro ženy, by obnovila rovnováhu pohlaví," dodal generální tajemník berlínské CDU.

Témata:  Německo uprchlíci Konzervativní unie CDU/CSU

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 18:45

Policie brzy uzavře případ Vrbětice. Rakušan řekl, že vyšetřování finišuje

Policie by v květnu mohla uzavřít vyšetřování explozí v muničních skladech ve Vrběticích. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) v nedělním vydání pořadu Otázky Václava Moravce potvrdil, že policejní vyšetřování finišuje. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy