Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nigerijští únosci propustili dva německé archeology zajaté ve středu

Nigérie
Nigérie
Foto: UNHCR

Abuja - Nigerijští únosci propustili dva německé archeology. Zmocnili se jich ve středu na severozápadě země.

Informovala o tom dnes agentura AP s odvoláním na místní úřady. Únosci požadovali za dvojici Němců výkupné, policie však tvrdí, že je k propuštění přiměla "nátlakem".

Archeologové Peter Breunig a Johannes Behringer skončili v rukou ozbrojených únosců v nigerijském státě Kaduna, kde pracovali pro frankfurtskou univerzitu Johanna Wolfganga Goetha. Podle jednoho z jejich spolupracovníků se zločinci poté ozvali s požadavkem na výkupné ve výši 200.000 dolarů (5,1 milionu korun).

"Nejsem informován, že by bylo zaplaceno nějaké výkupné nebo někdo zadržen ve spojení s tímto únosem," řekl agentuře AFP mluvčí kadunské policie Usman Aliyu, podle něhož dosáhla policie propuštění Němců tím, že na únosce "vyvinula nátlak". O ozbrojený zásah však nešlo, dodal.

Témata:  únos / rukojmí Německo archeologové Nigérie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy