Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Žádné sexuální obtěžování žen v jakémkoliv oblečení! Berlínské bazény zveřejnily pravidla

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Berlín - Ženy je nutné respektovat, ať už na sobě mají jakékoliv plavky. Před vstupem do bazénu je nutné se omýt mýdlem a návštěvníky není možné potápět pod hladinu.

Na takováto i další upozornění narazí návštěvníci veřejných bazénů v Berlíně. Základní pravidla chování v bazénu mají připomenout i běžencům z odlišných kultur, kteří do německé metropole v posledních dvou letech přišli.

"V souvislosti s tím, že zde máme hodně lidí, kteří zatím nemluví německy, kteří odněkud museli uprchnout, jsme vylepili plakáty, abychom obrazem i textem upozornili, jak se chovat v bazénu," řekl ČTK mluvčí provozovatele berlínských bazénů Matthias Oloew. "Nejsou to žádná nová pravidla, jsou prastará," podotýká k plakátům, které vše vysvětlují ve třech jazycích - německy, arabsky a somálsky.

Na jednom z celkem 11 obrázků s textem je k vidění například oblečení, ve kterém je možné do bazénu vstoupit. Fotka ukazuje muže a ženu v klasických plavkách a na druhé straně také nesprávně oblečeného mladíka ve sportovním tričku a kraťasech. Na dalším snímku je zachycena dívka, která z vody volá o pomoc. Pod fotografií je nápis: "Pro neplavce je voda nebezpečná."

V dalších bodech jsou pak zběžně vysvětleny základy hygieny, péče o děti v bazénu či vzájemné ohleduplnosti. Zřejmě největší pozornost vzbuzují pravidla zdůrazňující nutnost zdvořilého chování a respektu k ženám.

"Příkazy plavčíků je nutné uposlechnout, ať už je dává muž, nebo žena," stojí v textu pod fotkou dvojice plavčíků. "Žádné slovní ani tělesné sexuální obtěžování žen v jakémkoliv oblečení!," hlásá výzva pod snímkem dvou do bikin oblečených blondýn.

Témata:  Německo koupaliště uprchlíci

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy