Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve Vídni vzrostl počet křtů dospělých, migranti se ve velkém zříkají islámu

Křesťanství
Křesťanství
Foto: INT

Vídeň - Uprchlíci, mezi kterými převažují muslimové, hromadně konvertují ke katolictví. Vídeňská arcidiecéze letos zaznamenala oproti loňsku dvojnásobný počet zájemců o křest, nejčastěji o něj žádají dospělí původem z Íránu a Afghánistánu.

Povolení kardinála Christiana Schönborna k udělení svátosti křtu obdrželo letos po roční "zkušební době" 254 žen a mužů. Loni jich přitom bylo jen 121.

Jednoletou zkušební dobu zavedli ve Vídni před rokem kvůli zvýšenému zájmu o konverzi ke katolictví z řad žadatelů o azyl z převážně muslimských zemí. Z celkového počtu lidí, kteří obdrželi letos povolení ke křtu, 80 procent muslimských konvertitů.

"Ještě nikdy jsme v naší arcidiecézi neměli tak velký počet dospělých, kteří se chtěli nechat pokřtít," uvedla zástupkyně církevní jednotky Friederike Dostalová.

Témata:  Rakousko uprchlíci církev křesťanství

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy