Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Migrant ze Somálska vnikl do domova důchodců a sexuálně zneužil dva muže. Nejhůř to ale odnesla seniorka

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Neuenhaus  (Německo) – Osmnáctiletý somálský žadatel o azyl údajně sexuálně zneužil dva starší muže v domově důchodců a napadl manželka jednoho z nich. Žena po útoku zemřela. Mladíka teď čeká soud.

Somálec údajně vstoupil do domova důchodců v obci Neuenhaus 22. října loňského roku velmi brzy ráno, asi kolem 3 hodiny, odemčenými dveřmi. Podle obžaloby následně sexuálně zneužil dva starší muže a zbil 87letou ženu, píše místní list Neue Osnabrück Zeitung.

Prokurátor v tiskové zprávě uvedl, že žadatel o azyl nejprve vstoupil do pokoje 59letého muže, který byl kvůli mrtvici napůl paralyzován a nevhodně se ho dotýkal. Policie uvádí, že měl v úmyslu muže znásilnit. Poté se přesunul do jiné místnosti, kde sexuálně zneužil také 87letého muže.

Pak si ale všiml, že muž v pokoji žije se svou ženou. Somálec se prý obával, že začne křičet a že jej tak prozradí, proto ji udeřil, až jí začala téct krev. Podle státního zástupce byla zasažena tak silně, že později zemřela, protože se udusila vlastní krví.

Jedna ze sester nakonec mladíka na chodbě chytila, jemu se ale před příjezdem policie podařilo z domova důchodců utéct. Později ten den jej ale policisté vypátrali a zatkli.

Alexander Retemeyer, mluvčí tamní prokuratury, podle serveru Grafschafter Nachrichten uvedl, že mezi útočníkem a jeho obětmi neexistovala žádná spojitost. .

Státní zastupitelství oznámilo, že žadatel o azyl bude postaven před soud za vraždu postarší ženy a že je v současné době držen v psychiatrické léčebně.

Témata:  Německo Imigranti z Afriky a Blízkého Východu uprchlíci

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy