Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nádaly v USA? Američané jsou k přistěhovalectví vstřícní. S uprchlíky je to ale horší

Lidé
Lidé
Foto: Pixabay

Washington - Americký prezident Donald Trump sice brojí proti imigrantům, dle aktuálního průzkumu si ale dvě třetiny občanů USA nepřejí zpřísnit podmínky přistěhovalectví. V otázce přijímání uprchlíků jsou ale obezřetnější.

67 procent Američanů se domnívá, že výhody legálního přistěhovalectví do USA převažují nad riziky. Naopak 31 procent oslovených hrozby plynoucí z imigrace vnímá jako příliš veliké, proto by upřednostnili její omezení. Vyplývá to z dnes zveřejněného průzkumu agentury AP a společnosti NORC.

Pokud jde o přijímání uprchlíků, podle 46 procent respondentů výhody překonávají rizika, zatímco podle 52 procent účastníků ankety jsou uprchlické programy příliš nebezpečné, takže by bylo dobré je utlumit.

Trump v pondělí podepsal nový dekret, který na 90 dní zakazuje vydávání víz občanům šesti většinově muslimských zemí a který na 120 dní pozastavuje všechny americké azylové programy. Nařízení začne platit od 16. března.

Témata:  USA přistěhovalectví uprchlíci lidé

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy