Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kdo byla záhadná osoba v letu MH370? Tři roky od zmizení letadla se objevila další záhada

Boeing 777 společnosti Malaysia Airlines
Boeing 777 společnosti Malaysia Airlines
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Londýn – Jsou to právě tři roky od záhadného zmizení boeingu 777 společnosti Malaysia Airlines: Let MH370 se ztratil na cestě z Kuala Lumpur do Pekingu i s 239 lidmi na palubě. Záhadu neobjasnilo ani vyšetřování, pátrání po troskách skončilo v lednu. Osud letadla není jediná záhada, která let provází.

Obecně se má za to, že 239 cestujících a členů posádky, zahynulo. Dobrovolný vyšetřovatel a zakladatel obranné technologické firma Unicorn Aerospace Andre Milne, který žádal o asi 50 milionů korun, aby mohl pátrat po letadle v Bengálském zálivu mezi Indií a Malajsií, věří, že odkryl tajemství týkající se cestujících na palubě letu.

Podle oficiální zprávy letecké společnosti z toho dne bylo na palubě letadla v době jeho zmizení 228 cestujících. „Dvě hodiny před odletem bylo uvedeno, že počet prodaných míst je 228. Toto číslo nezahrnuje 2 děti, které seděly se svými rodiči. Říká se také, že čtyři lidé nakonec do letadla nenastoupili, takže konečný počet obsazených sedadel je 224,“ vypočítává.

Pokud se k tomu přičtou ony dvě děti a posádka čítající 12 osob, dostaneme počet 228. „To znamená, že bychom tu měli mít 238 nezvěstných lidí a ne 239, jak říká úřední záznam. Takže tu máme na palubě letadla extra osobu,“ vysvětluje Milne.

Milne, který je příznivcem teorií o oblasti 51, tvrdí, že další osoba zahrnutá ve výčtu by mohl být únosce, který by mohl mít na svědomí zmizení letadla. „Tento poslední cestující zahrnutý v oficiálních údajích mohl převzít plné velení a kontrolu nad kokpitem letu MH370,“ uvedl pro server Express.

Mluvčí bezpečnost vyšetřovacího týmu MH370 uvedl, že jsou si vyšetřovatelé tohoto rozporu vědomi. „Skutečný počet cestujících na palubě byl 227. Strana 575 je kopie záznamu, které byl vydán asi 2 hodiny před odletem letadla. Skutečné hodnoty se mohou lišit od toho listu v důsledku změn na poslední chvíli,“ vysvětluje mluvčí.

Kolem osudu letadla existuje celá řada nezodpovězených otázek. Objevily se proto různé teorie o spiknutích, které mohly vést ke zmizení letadla. Odborníci na nadpřirozené jevy tvrdili, že za vším mohli být mimozemšťané, zatímco jiní tvrdili, že stroj přistál na nedaleké základně CIA.

Témata:  zmizelý Boeing 777 letu MH370 tajemství záhady Malaysia Airlines

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:41

Polák předával informace do Ruska, mohly vést k atentátu na Zelenského

V Polsku došlo ve středu k zadržení občana podezřelého z toho, že ruské tajné službě poskytoval citlivé informace, které by potenciálně mohly vést k atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. O případu informovala polská televize TVN24.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy