Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Schwarzenegger prý chystá velký návrat do politiky

Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Los Angeles - Podle republikánských zdrojů deníku Politico se Arnold Schwarzenneger (69) patrně chystá návrat do politiky. O jeho rostoucí politické aktivitě svědčí twitterové přestřelky s prezidentem Donaldem Trumpem, píše Politico.

Někdejší hvězda akčních filmů a guvernér amerického státu Kalifornie zvažuje kandidaturu ve volbách v příštím roce, kdy bude obhajovat svůj mandát demokratická senátorka za Kalifornii Dianne Feinsteinová (83).

S novým šéfem Bílého domu je Schwarzenegger na kordy už od loňských voleb, kdy jej odmítl podpořit proti demokratické konkurentce Hillary Clintonové.

Trumpovi vyčítá mimo jiné snahu zvrátit opatření v boji proti klimatickým změnám či jeho dekrety omezující cesty obyvatel některých muslimských zemí do USA.

Podle jednoho z nejmenovaných republikánů by kandidatura do senátu "dala Arnoldovi platformu pro útoky na Trumpa na dalších 16 měsíců," které zbývají do voleb. Jeho mluvčí Daniel Ketchell informace deníku nevyvrátil. "Necháváme si všechny možnosti otevřené," uvedl.

Témata:  Arnold Schwarzenegger USA Donald Trump

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy