Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čínské soudy si polepšily. loni Stíhaly o třetinu korupčních kauz víc

Čína
Čína
Foto: Pixabay

Peking - Čínské soudy loni projednaly o třetinu korupčních případů víc než o rok dříve. Na schůzi čínského parlamentu to dnes v Pekingu řekl čínský ministr spravedlnosti Čou Čchiang.

Podle statistiky z loňského roku projednávaly soudy 45.000 korupčních kauz a před soudem stanulo 63.000 lidí, oznámil ministr. Kolik jich bylo odsouzeno, neuvedl.

Podle generálního prokurátora Cchao Ťien-minga čínská protikorupční opatření rozhodně nezeslábnou. "Nulová tolerance vůči úplatkářství se nezmění," řekl Cchao. Slíbil rovněž, že stát neoslabí svůj boj proti "separatistům, extremistům a teroristům".

Čou Čchiang na parlamentní schůzi oznámil, že čínské soudy v posledních deseti letech poslaly na smrt "extrémně nízký" počet těch nejtěžších zločinců. O Číně se přitom podle agentury AP předpokládá, že popravuje víc lidí než všechny ostatní země světa dohromady.

Témata:  Čína korupce soudy

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy