Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při útoku v Tunisku byl zabit policista

Tunisko
Tunisko
Foto: Pixabay

Tunis - Islámští radikálové zaútočili na kontrolní stanoviště na jihozápadě Tuniska. Zabili jednoho policistu a další tři zranili.

Při následné přestřelce zemřeli i dva extremisté. S odvoláním na bezpečnostní zdroje o tom informovala agentura Reuters.

Radikálové začali střílet na policisty na kontrolním stanovišti ve městě Kbilí, které leží na kraji jižní pouštní oblasti. Někteří z nich podle bezpečnostních zdrojů z místa po útoku uprchli. Úřady po nich pátrají.

Od tuniské revoluce v roce 2011 si útoky teroristů v Tunisku vyžádaly asi 180 lidských životů. Úřady reagovaly zvýšením bezpečnostních opatření. Výjimečný stav, který byl vyhlášen v listopadu 2015, když útok radikálů z Islámského státu (IS) zabil 12 členů prezidentovy ochranky, byl již několikrát prodloužen.

Témata:  Tunisko terorismus Islám

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy