reklama

"Slovenská vláda se připojila a podporuje sankce ze strany Evropské unie. Neustálé zpochybňování jejich významu je z důvodu chybějící změny chování ruského vedení nezodpovědné, lehkovážné a matoucí tak pro zahraniční partnery, jak pro slovenskou veřejnost," řekl Kiska.

Anexe Krymu a podpora separatistů v Donbasu ze strany Ruska jsou podle něj neakceptovatelnými kroky, které nelze ponechat bez odezvy.

"Tím, že zpochybňujeme sankce, jako bychom neuměli odpovědět na základní otázku, čím je plánujeme nahradit a jaké mají být naše další kroky, abychom přispěli k řešení situace na Ukrajině," řekl Kiska.

Dále uvedl, že Slovensko čelí "kremelské propagandě". "Informační válka je jedním z vážných ohrožení Slovenska a jeho zahraniční politiky. Žel Slovensko a jeho oficiální bezpečnostní složky proti hybridní válce a cílené propagandě dělají velmi málo, nedělají téměř nic. Jsme terčem, který se nebrání," míní prezident SR. Dodal, že hybridní válka spočívá v šíření dezinformací a polopravd s masivním využitím sociálních médií.