reklama

Nestává se to příliš často, aby někdo z vazební věznice a ještě k tomu ze zahraničí, volal do televize Prima. Patrik B. ale žádal o pomoc. 

„Podle hlasu byl, byl to mladší muž, jehož tón připadal jako zoufalý, prosil o pomoc  a že v bytě ho zatkla policie, s jeho přítelkyní, a že jsou ve vězení, údajně za drogy, se kterýma nemají nic společného, vyjadřoval se v tom smyslu, že nechce zemřít ve vězení, že neumí řecky,“ řekl televizi Pavel Hlaváček, vrátný telefonující s Patrikem B. 

Patrik B. si telefon, kterým se nám ozval vypůjčil od spoluvězně. Podle ministerstva zahraničních věci byl skutečně zatčen spolu se svou přítelkyní Magdalénou. 

„Ministerstvo zahraničních věcí řeší případ dvou zadržených Čechů na ostrově Rhodos, byli obviněni z pěstování, a zasílání tabáku a konopí do zahraničí. V současně chvíli jsou ve vazební věznici,“ řekla Irena Valentová, mluvčí ministerstva zahraničí. 

Na dvojici se podle ministerstva zahraničí přišlo tak, že žena měla odesílat balíčky z místní pošty na Rhodosu, které ale podivně zapáchaly. 38 letá Magdalena měla pobočku pošty využívat často, balíčky pak putovaly nejen do evropských států, ale do celého světa, například i do Austrálie. 

„Podle našich informací došlo k zadržení české občanky při odesílání šesti balíků s konopím, v jejich společném bydlení bylo následně nalezeno další desítky kilogramů konopí a tabáků,“ řekla Irena Valentová, mluvčí ministerstva zahraničí. 

Patrik a Magdalena jsou podle úřadů nezaměstnaní, jestli se ale opravdu živili výrobou a distribucí drog bude rozplétat řecký soud. 

„Vyjadřoval se v tom smyslu, že nechce umřít ve vězení, že se tam nedomluví, že neumí řecky,“ informoval Pavel Hlaváček, vrátný telefonující s Patrikem B. 

Otázkou je, proč se na nás Patrik B. obrátil. Prý se Oběma hrozí 5 až 10 let vězení.