Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hackeři opět řádí, zveřejnili údaje tisíců amerických občanů

Útok hackera, ilustrační fotografie
Útok hackera, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

New York – Skupina hackerů napojená na radikální islamistickou skupinu Islámský stát zveřejnila na internetu seznam obsahující jména tisíců obyvatel New Yorku. Své příznivce pak IS vyzval, aby na ně „cílili“. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na své zdroje, které jsou o problému informováni.

Federální agenti a newyorští policisté už jsou v kontaktu s některými osobami, jejichž jména se objevila na seznamu, aby je informovali o zveřejnění jejich iniciál.

Zdroj agentury Reuters však také uvedl, že bezpečností složky nevěří, že existuje reálná hrozba.

V prohlášení Federální úřadu pro vyšetřování (FBI) se píše: „Zatímco se běžně ke konkrétním operativním a vyšetřovacím záležitostem odmítáme vyjadřovat, v tomto případě FBI upozorňuje jednotlivce a organizace na informace shromážděné v průběhu vyšetřování, které mohou být vnímány jako potenciálně ohrožující."

Zmíněný seznam obsahuje jména, adresy domů a e-mailové adresy. Některé informace se zdají být zastaralé, informoval zdroj, který je blízký vyšetřování a který si nepřál být jmenován.

Není to poprvé, co byl vydán podobný seznam. V loňském roce Islámský stát zveřejnil údajná jména, adresy a fotky 100 příslušníků americké armády a vyzval stoupence, aby tyto lidi zabili.

Témata:  Islámský stát hackeři

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy