Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie vyšetřuje incident před britským parlamentem jako teroristický útok

Teroristický útok před Westminsterským palácem v Londýně
Teroristický útok před Westminsterským palácem v Londýně
Foto: reprofoto Fox News

Londýn – Incident u budovy britského parlamentu bude vyšetřován jako teroristický útok, dokud nebude potvrzen jiný důvod. Oznámila to londýnská policie.

Novinář agentury AP, který událost sledoval z okna své kanceláře, uvedl, že slyšel střelbu a křik. „Byla tam skupina asi 40 nebo 50 lidí, která běžela za roh z ulice Bridge Street k areálu parlamentu. Zdálo se, že se před něčím prchají," řekl Andrew Woodcock.

Najednou jeden muž vytáhl nůž. „Zdálo se, že drží dlouhý kuchyňský nůž. Slyšel jsem něco, co znělo jako výstřely - myslím, že asi tři," dodal s tím, že na místě zůstali ležet dva lidé. Další osoby k nim přibíhaly, aby jim pomohly.

Na místo podle něj rychle dorazila policie, které křičela na lidi, aby prostor opustili. Motiv pachatele není ale zatím znám, uvedly bezpečnostní zdroje citované agenturou Reuters. Jisté však je, že bylo zraněno několik lidí.

Témata:  Velká Británie terorismus teroristický útok před Westminsterským palácem v Londýně

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy