Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Politik hrdinou: Svět tleská muži, který pomáhal zraněnému policistovi při londýnském útoku

Velká Británie
Velká Británie
Foto: Pixabay

Londýn – Útok před britským parlamentem přinesl i zajímavé lidské příběhy. Média upoutal osud britského tajemníka pro záležitosti Blízkého východu Tobiase Ellwooda. Ten dnes zasahoval při záchraně zraněného policisty, kterého napadl nožem napadl útočník.

Média upozornila na to, že Ellwood v obleku a kravatě poskytl zraněnému první pomoc: provedl srdeční masáž a také se ho snažil oživit dýcháním z úst do úst do příjezdu zdravotníků. „Zkoušel mu poskytnout dýchání z úst od úst a zastavit krvácení z několika bodných ran, než dorazil vrtulník a záchranáři,“ citují jej média.

The only image worth sharing today: heroic minister @Tobias_Ellwood trying to resuscitate stabbed policeman pic.twitter.com/F4uze7z2lE

— Sebastian Payne (@SebastianEPayne) 22. března 2017

Ellwood tlačil na rány, aby zastavil krvácení. Podle svědků tajemník „běžel na druhou stranu než všichni ostatní, běžel ke zraněnému policistovi“. Jeho snaha ale nakonec nebyla úspěšná, policista na následky bodných ran nakonec zemřel.

Ellwooda, který je zároveň poslancem na Konzervativní stranu, označila v titulku k jednomu z mnohých článků o útoku na svém webu stanice BBC za „hrdinu". Podobně o něm mluví také lidé na sociálních sítích.

BBC také připomněla, že bývalému vojenskému důstojníkovi Ellwoodovi zahynul bratr při teroristickém útoku islamistů na ostrově Bali v roce 2002.

Témata:  Velká Británie teroristický útok před Westminsterským palácem v Londýně

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy