Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Byla Trumpova komunikace sledována tajnými službami? Kongresman něco naznačil

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: The White House

Washington - Šéf kongresového výboru pro zpravodajské služby Devin Nunes dnes před novináři připustil, že komunikace amerického prezidenta Donalda Trumpa byla možná v době po listopadových volbách sledována bezpečnostními orgány.

Nunes se domnívá, že mohlo jít o legální činnost tajných služeb. S vyšetřováním údajného propojení Trumpova týmu s Ruskem sledování nesouviselo, uvedl. „Vypadá to všechno jako legálně shromážděný materiál zpravodajských služeb," řekl podle televize CNN republikán Nunes.

Nunes nyní vede výbor Sněmovny reprezentantů, který se zabývá šetřením údajného vlivu Ruska na průběh volební kampaně. V jeho rámci kongresmani zkoumají rovněž obvinění vznesené Trumpem, že jej Obama nechal před volbami odposlouchávat v jeho mrakodrapu Trump Tower, které se dosud nijak neprokázalo.

Své podezření, kterým je „velmi znepokojen", chce Nunes ještě dnes konzultovat přímo v Bílém domě.

Nové zjištění se podle něj týká doby po volbách a není jasné, kde ke sledování údajně došlo. Nemá prý ani přesné informace, kdo ze členů Trumpova týmu byl konkrétně sledován a zda tajné služby skutečně monitorovaly i přímo nastupujícího prezidenta.

Témata:  USA Donald Trump odposlechy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy