Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Brexit se nekoná? Procento Britů, kteří nechtějí z EU se zvyšuje

Vlajka Velké Británie
Vlajka Velké Británie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Londýn - Hrozba brexitu zřejmě nakonec nebude tak vážná. Počet Britů odmítajících odchod z Evropské unie se totiž pomalu zvyšuje.

Vyplývá to z průzkumu veřejného mínění společnosti Opinium Research, jehož výsledky dnes zveřejnil britský list The Observer.

Poměr sil mezi příznivci odchodu Británie z Evropské unie a odpůrci takového kroku zůstává velice těsný, a to i poté, co americký prezident Barack Obama varoval Brity před případnými důsledky jejich rozchodu s EU.

Pro vystoupení z unie by podle průzkumu společnosti ICM pro dnešní vydání listu The Sun hlasovalo 46 procent dotázaných, pro setrvání 43 procent. Jedenáct procent dotázaných se ještě nerozhodlo.

Jiný průzkum, který podnikla společnosti Opinium Research pro list The Observer, naopak ukázal těsný náskok stoupenců setrvání v unii před zastánci odchodu poměrem 42 ku 41 procentům.

Hlasování o setrvání Británie v EU se bude konat 23. června.

Témata:  Velká Británie Brexit

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 20:44

Stoltenberg: Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy

Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy. Prohlásil to v úterý na návštěvě Polska generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy