Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO z londýnského útoku: Ochranka během útoku odvádí Mayovou

Theresa Mayová
Theresa Mayová
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Londýn - Britský deník The Sun zveřejnil video, jak členové ochranky rychle odvádějí do auta premiérku Theresu Mayovou během středečního teroristického útoku u parlamentu v Londýně. Dva lidé zůstávají po atentátu v kritickém stavu, řekl dnes šéf protiteroristické policie Mark Rowley.

Záběry pořídil svědek z oken Westminsterského paláce. The Sun uvádí, že premiérka byla od místa útoku, při němž přišli o život nejméně čtyři lidé, vzdálena jen asi 90 metrů.

Předsedkyně vlády na videu na okamžik zamíří nesprávným směrem, než ji ochranka navede do správného vozu. Šedý Jaguar XJ pak odjíždí z parlamentního komplexu do sídla premiérů v Downing Street.

Policisté podle šéfa protiteroristické policie Marka Rowleyho v noci na dnešek provedli dvě "významná zatčení". Počet osob, které v souvislosti s atentátem skončily ve vazbě, tak stoupl na devět.

Pachatel útoku Khalid Masood se narodil jako Adrian Russell Ajao, dodal Rowley. Vyzval osoby, které muže znaly, aby se přihlásily policii. Podle detektivů Masood k islámu konvertoval později. Vyšetřovatelé se nyní snaží zjistit, zda jej někdo řídil.

Témata:  Velká Británie Theresa Mayová teroristický útok před Westminsterským palácem v Londýně

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 9:38

Zvyšujete jaderné napětí, obvinila Čína alianci AUKUS

Čínský ministr zahraničí Wang Yi obvinil země zapojené do bezpečnostního paktu AUKUS z vyvolávání rozporů a zvyšování rizika šíření jaderných zbraní v oblasti jižního Tichomoří. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy